Menu

Single Post

Nieuws, ervaringen en bijzonderheden


Steeds vaker horen wij dit: Crowdfunding.

Maar wat is dit nu eigenlijk ? Crowdfunding komt er kortweg op neer dat ondernemers en particulieren (en stichtingen ) het “volk” vragen om geld bijeen te brengen, vaak veel mensen met een klein bedrag. Een andere definitie die wij hierover vonden:  Crowdfunding is een alternatieve manier van financieren, waarbij er direct contact is tussen investeerder en ondernemer.  Klein bedrag, contact en geïnteresseerde doelgroep, dat is de rode draad dus eigenlijk.

Wanneer men denkt aan Crowdfunding, dan denkt men al snel aan de culturele en creatieve sector. Hier is crowdfunding in beginsel ontstaan. Inmiddels zijn er verschillende varianten van crowdfunding ontstaan, allen met het zelfde basisprincipe waarbij vele kleine geld gevers samen het doelkapitaal bij elkaar brengen. Vaak gebeurt crowdfunding online en wordt er een professioneel platform gebruikt. Er zijn inmiddels tal van platforms, waar men geld-zoekenden en geïnteresseerde investeerders elkaar kunnen vinden.

Let wel: we hebben het inmiddels niet meer over een paar “tientjes” of enkele honderden Euro’s.  In de “wereld” van de Crowdfunding gaan grote bedragen om. In 2013 is circa € 32.000.000,- gefinancierd via crowdfunding in Nederland wat een ruime verdubbeling is ten opzichte van het jaar daarvoor. Wereldwijd is er in 2013 meer dan € 5 miljard opgehaald via crowdfunding.

Wat maakt Crowdfunding nu zo populair? Het lijkt erop dat investeerders, niet uitsluitend meer geïntereseerd zijn in de (financiële) tegenprestatie die zij ontvangen. Zij vinden het sociale karakter van crowdfunding met name interessant en willen op de hoogte gehouden worden van de voortgang en resultaten van een project. Opmerkelijke ontwikkeling.

Crowdfunding is feitelijk een dynamische vorm van financiering.

[Bron:  http://www.crowdfunding.nl/wat-is-crowdfunding/wat-is-crowdfunding/]

Met deze scan komt u er in één minuut achter of crowdfunding als financieringsvorm past bij uw bedrijf.

[bron: http://www.ondernemersplein.nl/ondernemen/geldzaken/financiering/hoe-komt-u-aan-geld/uw-eigen-bedrijf/crowdfunding/?gclid=CNSkn4GfkMECFfLJtAod5yAAWA]

0 Comment

Leave a Comment

Eindelijk een antwoordservice die het begrijpt!